İlk evim, ilk iş yerim ve ilk evim arsa projesi tanıtım tırı yollarda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'nin 'İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa' projesi tanıtım tırı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatmak amacıyla yola çıktı. Tanıtım tırı Kahramanmaraş ile birlikte toplamda 17 ili ziyaret ederek örnek daireleri VR gözlük sayesinde vatandaşlara gezdirecek, kat planları ve projelerde kullanılacak malzemeler hakkında detaylı bilgi verecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından hazırlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” tanıtım tırı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatmak amacıyla yollara koyuldu. Bu kapsamda tanıtım tırı 17 ilin meydanlarını gezecek, “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesini detaylarıyla vatandaşlara anlatacak. Tırın ilk durağı Başkent Ankara’ydı.

Projeye 7,5 milyonluk rekor başvuru

Bakanlık’tan yapılan açıklamada 500 bin sosyal konut, 1 milyon arsa ve 50 bin iş yeri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesine 7,5 milyonluk rekor başvuru yapıldığı belirtildi. Projeyle ilgili vatandaşların merak ettikleri sorular sosyal medya, yazılı-görsel medya ve TOKİ bilgilendirme hattından yanıtlanıyor. Bu kapsamda vatandaşların merak ettikleri soruları yerinde cevaplayabilmek için yeni bir hizmet daha başlatıldı.

Tanıtım tırı 17 ilin meydanlarını gezecek

Bakanlık açıklamasında başlatılan yeni hizmet hakkında bilgi verildi. Açıklamada “Şimdi de ‘İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa’ tanıtım tırı vatandaşın ayağına gidecek. 17 ilin meydanlarında TOKİ uzmanları doğrudan vatandaşları projeye ilişkin bilgilendirecek.” ifadeleri kullanıldı.

Tanıtım tırı Ankara’nın ardından Diyarbakır, Konya, Muğla, Aydın, Erzurum, Kahramanmaraş, Yozgat, Tunceli, Amasya, Bolu, Zonguldak, Afyon, Uşak, Kırşehir, Elazığ ve Manisa şehirlerinin meydanlarında vatandaşla buluşacak. Böylece vatandaşlar “Türkiye’nin en büyük sosyal konut hamlesi” ile ilgili tırda bulunan TOKİ uzmanlarıyla yüz yüze görüşerek merak ettikleri sorulara ilişkin bilgi alabilecekler.

Bu kapsamda ilk durak olan Ankara 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda vatandaşlara tanıtım tırında bilgi verildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi, tüm detaylarıyla halka anlatılırken vatandaşlarla eğlenceli yarışmalar yapıldı. 

TOKİ örnek dairelerde 360 derece tur

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada özel VR teknolojisi sayesinde daha önce yapılmış TOKİ projelerindeki örnek dairelerin 360 derece deneyimleyebileceği ve tır ekranlarından yayımlanan soru ve cevap videoları sayesinde vatandaşların bilgilendirileceğinin altı çizildi.

Bakmadan Geçme