Hisarcıklıoğlu, Genel Sekreterler ile bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Sekreterler Eğitim Semineri'ne katılarak, Genel Sekreterlere hitap etti.

Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsaların asli sahiplerinin genel sekreterler olduğunu vurgulayarak, “O yüzden, buraları en iyi durumda tutmanın, korumanın görevi de sizlerde. Bizler 81 il ve 160 ilçedeki Oda ve Borsa camiası olarak tek bir aileyiz. Türkiye’nin her kesiminden, her sektöründen şirketleri, girişimcileri temsil eden, tek meslek örgütüyüz” dedi.

Güçlerinin, birlikten, birbirine sımsıkı kenetlenmekten geldiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Birliğimiz, gücümüz ve etkinliğimiz, bizim, yani bu camianın farkıdır. Başka kurumlardan bizi ayrıştıran, bizi öne çıkartan, en büyük özelliğidir” şeklinde konuştu.

Büyük gücün, sorumluluğunun da büyük olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı, “Bize emanet edilen bu gücün, sorumluluğun hakkını vermek durumundayız. Bu da bizim hem hukuki, hem de ahlaki görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Camia olarak büyük işler, hizmetler yapıyoruz. Tüm bunların arkasındaki asıl kişiler, sizlersiniz. Sizler başarılı işler yaptığınızda, biz de başarılı oluyoruz. Böylece hepimizin gücü ve itibarı da artıyor” dedi.

Hisarcıklıoğlu, bu yüzden kendilerine düşen görevin genel sekreterleri en iyi şekilde hazırlamak, en iyi bilgilerle donatmak olduğunu söyledi.

“Bizim camiamız Türkiye’nin en demokratik kurumudur” diyen Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Dolayısıyla, seçimlerin demokratik kurallara uygun olarak, hakça yapılması açısından önemli bir sorumluluğunuz var. Kanuna, mevzuata ve kurallara uygun hareket etmek zorundasınız. Her zaman objektif olun. Tek isteğimiz, seçimlerin hak ve adalet içinde, kurallara uygun olarak gerçekleşmesi. Bu camianın değerini, gücünü, etkinliğini ancak böyle koruruz. Hepimiz, çalıştığımız, emek verdiğimiz bu kurumları, içinde çalışmaktan gurur duyduğumuz, herkese iftiharla söyleyebildiğimiz bir seviyeye getirmeliyiz”.

Avrupa Odalar Birliği, İslam TSO ve Asya-Pasifik TSO yönetiminde olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki oda/borsa sisteminin örnek alınır hale geldiğini, bunda da genel sekreterlerin emeğinin çok büyük olduğunu söyledi.

Oda ve Borsaların proje fabrikası haline geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Ulusal ve uluslararası hibe programlarından, giderek artan şekilde yararlanmaya başladılar. Şehirlerinize hem maddi kaynak, hem de know-how kazandırdınız. Son 20 sene de, Oda ve borsalarımızca 1,900’ün üzerinde proje hayata geçirildi. Bunlar hep sizlerin sayesinde oldu. Buna devam edin ve bir gözünüz hep projelerde olsun” dedi.

Hisarcıklıoğlu, genel sekreterlerden, Oda/Borsa meclisiyle Yönetim arasında köprü görevi üstlenmesini, Başkanlarının, Yönetimlerinin danışmanı olmasını, onlara yol göstermesini istedi. 

TOBB Başkanı, bunu yaparken de adaletten şaşmamaları, doğrunun yanında olmaları, hakkı ve hukuku korumaları tavsiyesinde bulundu.

TOBB ve Oda/Borsa camiasında sihirli kelimenin “Birlik” olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bizler; üyelerimizle, genel sekreterlerimizle, çalışanlarımızla, Oda ve Borsa Başkanlarımızla, büyük bir aileyiz. TOBB, her zaman sizin yanınızda, hizmetinizde. Sıkıntınızı, görüşünüzü, önerinizi, her zaman Genel Sekreterimize ya da bana iletebilirsiniz. Bundan sonra da, bize emanet edilen makamların hizmet aracı olduğunu bilelim. Hep bu anlayışla çalışalım. Öbür tarafta hesabın olduğunu hep akılda tutalım” dedi.

Bakmadan Geçme