Güney bağlantı yolunda çalışmalar devam ediyor

Kahramanmaraş'ta 30 Milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen ve Ağcalı Kavşağı ile Adana Yolu arasında doğrudan ulaşım sağlayan 4 kilometre uzunluğunda ve 55 metre genişliğindeki güney bağlantı yolunda sıcak asfalt uygulamaları büyük bir hızla sürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dev ulaşım yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda Ağcalı Kavşağı’ndan Adana Yolu’na doğrudan ulaşım sağlayan 4 kilometre uzunluğunda ve 55 metre genişliğindeki Güney Bağlantı Yolu’nda çalışmalar hızla ilerliyor. 

30 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında 4 kilometrelik bulvarda bir yandan asfalt öncesi temel hazırlıkları sürerken bir yandan da temel hazırlıkları tamamlanan bölgelerde sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Yoğun bir şekilde devam eden çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak projenin hizmete alınması hedefleniyor.

Şehirlerarası ulaşım için transit yol

Daha önce şehir merkezine de bağlantı sağlayan Madalyalı Kavşak güzergâhıyla ulaşım sağlanan Kayseri – Adana istikameti; güney bağlantı yolunun hayata geçmesiyle birlikte transit geçişe imkân tanıyacak. Hal Kavşağı’nın da aralarında bulunduğu merkez arterler, yeni güzergâhın hizmete alınmasıyla birlikte trafik yükü büyük ölçüde azalacak. Projenin ikinci safhasında ise Adana Yolu’ndan Havaalanı Kavşağı’na yeni bir bağlantı açılması hedefler arasında.

Bakmadan Geçme