Gerçek iç huzuru için önce namaz

MERDAN Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Derneği ve Nida Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği tarafından Gerçek İç Huzuru için 'Seçmek Gerektiğinde Önce Namaz' etkinliği düzenlendi.

2023 yılının ilk günü camiiler cemaatle doldu. Günün ilk ışıkları ile Anne, Baba ve çocukların ailecek bir arada, sabah namazında buluşmasının amaçlandığı Gerçek İç Huzuru için "Seçmek Gerektiğinde Önce Namaz" etkinliği düzenlendi. 

MERDAN Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Derneği ve Nida Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği tarafından düzenlenen, Kahramanmaraş Platformu ve Eğitime Destek Platformu tarafından desteklenen Geleneksel  ”Önce Namaz” buluşması 1 Ocak 2023 Pazar günü sabah namazı vaktinde Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camii’nde gerçekleştirildi.

Cemaatle kılınan sabah Namazının ardından İlahiyatçı Bilal Yiğit tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin "Önce Namaz" konulu sohbet gerçekleştirdi.

Program, Ülkenin birlik beraberliği ve Aziz Şehitler için yapılan dua ile son buldu.

Birlik, beraberlik, namaz emri ve ibadetinin herkes tarafından önemsenmesi ve farkındalığının oluşturulması amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya özellikle gençler tarafından yoğun ilgi oldu.

MERDAN Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Pak, “Yılın ilk gününde hayata namazla başlamak niyeti ile camimizde bir araya gelen ve organizasyonda emeği geçen kardeşlerimize gönülden teşekkür eder, günlük yaşantımızda önce namaz farkındalığının yıl boyunca devam etmesini dilerim” dedi.

Program,  katılımcılara çorba ikramı ve çocuklara balon dağıtılarak sona erdi.
 

Bakmadan Geçme