Gençler bütçesini kendileri belirliyor

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığının 2023 yılı bütçe planlamasında gençlerin düşüncelerini almak için sosyal medya üzerinden ''GençlerinBütçesiGençlerde''etiketiyle bir duyuru yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu yıl da bakanlığının 2023 yılı bütçe planlamasında gençlerin düşüncelerini almak için sosyal medya üzerinden gençlere bir çağrı yaptı.

Bakan Kasapoğlu, geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilke imza atarak, bakanlığının 2022 yılı bütçe planlamasında gençlerin de düşüncelerine başvurmuş ve ‘’Gençlerin bütçesi gençlerde’’ sloganıyla bir uygulama başlatmıştı. Uygulamayı bu yıl da sürdüren Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek 2023 yılı bütçesi öncesi twitter hesabından önemli bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl bütçe komisyonunda gençler birlikte yeraldığı bir fotoğrafı paylaşan Bakan Kasapoğlu, ‘’GençlerinBütçesiGençlerde’’etiketiyle bakanlığının 2023 yılı bütçe planlamasında da gençlerin düşüncelerine başvurdu.

Her konuda olduğu gibi bakanlığının bütçe planlanmasında da gençlerin düşüncesinin kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, bütçe kalemlerini belirlemede rol almak isteyen gençlerden,  ‘’katiliyorum.gsb.gov.tr’’  adresinden görüşlerini belirtmelerini istedi.

Sitede, ‘’Gençlerin Bütçesini Gençler Belirliyor’’ başlığıyla yeralan açıklamada ise Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 2022 yılını 'Gençlik Katılımı Yılı' ilan edildiği hatırlatılarak, ‘’Gençlerin Bütçesi Gençlerde anlayışımızla bütçemizin gençlik için en faydalı ve isabetli şekilde kullanılmasını sağlamak için sözü sana bırakıyoruz’’ denildi.

Bakmadan Geçme