Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının yıl dönümünde törenle anıldı

Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş'ta anma programı düzenlendi.

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş Atatürk Meydanında anma töreni düzenlendi. 

Atatürk Meydanı’nda protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. 

Çelenklerin sunulmasından ardından Cumhuriyet’in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te çalan sirenlerle birlikte meşaleler yakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. 

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte bayraklar yarıya indirildi. Tören sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Etkinlikler Necip Fazıl’da devam etti

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri Doğukent Sultan Alparslan Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu programla devam etti. 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, protokol üyeleri, kurum müdürleri, askeri erkân, STK Temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler de yer aldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Doğukent Sultan Alparslan Anadolu Lisesi öğrencileri, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı, şiir okudu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları katılımcılar için seslendirdi. Başkan Hayrettin Güngör, gerçekleştirilen anma programı için öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme