Elbistan'da deprem şehitleri kabirleri başında anıldı

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Elbistan Kaymakam Vekili (Diyarbakır Vali Yardımcısı) Murat Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve kentte görevli mülki amirler, deprem şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti.

Yüzyılın felaketinde hayatını kaybeden 185 kişi, ilçeye bağlı Çatova Mahallesi’ndeki Asri Mezarlığa defnedildi. Depremde yakınlarını kaybedenler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mezarlığa gitti. 

Her bir mezarın başında ayrı bir hikaye ve yaşanmamışlıkların hüznü kalpleri sararken, yakılan ağıtlar da yürekleri dağladı.

Elbistan’da koordinatör vali olarak görev yapan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Elbistan Kaymakam Vekili Murat Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve mülki amirler, Asri Mezarlığı ziyaret ederek deprem şehitlerini andı. Türk bayrakları asılan kabirlerin başında dua eden Kızılkaya, Yıldız ve Gürbüz, deprem şehitlerinin yakınlarına da baş sağlığı dilediler.

Vali Kızılkaya, “Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi kabirleri başında dualarla andık. Rabbim bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın” derken Elbistan Kaymakam Vekili Yıldız da, tüm deprem şehitlerine Allah’tan rahmet dileyerek, “Mekanları cennet, makamları âli olsun” ifadesini kullandı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise, ‘kimsesiz kız çocuğu’ yazan kabrin başında dua ederek, “Aslında sadece adını bilmiyoruz. Kimsesiz olur mu hiç? Biz varız. Senin ailen tüm Elbistan'dır” yorumunu yaptı.
 

Bakmadan Geçme