Dulkadiroğlu'ndan Kahramanmaraş turizmine bir katkı daha

Tarihi sokak restorasyon projeleriyle adından sıkça söz ettiren Dulkadiroğlu Belediyesi, Demirciler Çarşısı civarında bulunan Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi sokağında başlattığı cephe yenileme çalışmalarını tamamladı.

Kahramanmaraş turizminin kalbi olan kapalı çarşı ve demirciler çarşısı çevresinde birçok çalışma yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, konak restorasyonunun yanı sıra sokak restorasyonu da başlamıştı. 

İlk olarak Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi sokağında cephe yenileme çalışması yapan Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri, bu çalışmalarını tamamlayarak sokağı ziyarete açtı.

Bu noktada yeni çalışmaların devam edeceğini ifade eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tamamlanan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Başkan Okay, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi sokağının tamamlandığını ifade ederek: “Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Kahramanmaraş turizmine hizmet eden önemli bir değerimiz oldu. Müzemizin bulunduğu sokağın da bu öneme uygun şekilde düzenlenmesi adına bir çalışma yaptık. Ekiplerimiz bu çalışmayı tamamlayarak burayı hizmete sundu. 

Şuanda Somut Olmayan Kültürel Miras Müzemizin bulunduğu sokak Bahtiyar Yokuşu gibi ziyaretçilerimize en güzel görselini sunmaktadır. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bunun dışında yine bu bölgede Hatuniye Cami ve çevresinde de cephe yenileme çalışmalarına başladık. Bu alanı da tamamladığımızda şehrin turizmine önemli bir eser daha kazandırmış olacağız.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme