- Haberler
- Kahramanmaraş
- Deprem bölgesindeki kültür varlıklarına devlet desteği! Başvurular 30 Nisan'a kadar
Deprem bölgesindeki kültür varlıklarına devlet desteği! Başvurular 30 Nisan'a kadar
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 6 Şubat depremleri başta olmak üzere son yıllarda yaşanan sarsıntılardan etkilenen illerdeki kültürel mirasın korunmasına yönelik önemli bir destek programını duyurdu. Bakanlık, Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik kapsamında, özel mülkiyette bulunan ve korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının bakım, onarım ve projelendirilmesi için maddi yardım sağlayacağını açıkladı.
Yardımlar; rölöve, restitüsyon, restorasyon, rekonstrüksiyon projeleri ve zemin etüt raporları gibi mimarlık ve mühendislik hizmetlerini kapsıyor. Uygulama yardımları ise Koruma Bölge Kurullarınca onaylanan projelerin hayata geçirilmesi aşamasında sağlanacak. Gerekli görülmesi halinde rekonstrüksiyon projeleri de bu kapsamda değerlendirilecek.
18 İl ve 1 ilçeyi kapsıyor
AFAD tarafından “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde, Tunceli ve Sivas’ın Gürün ilçesindeki taşınmaz kültür varlıkları bu destekten faydalanabilecek.
Başvurular 30 Nisan’a kadar
Proje ve uygulama yardımlarından yararlanmak isteyen taşınmaz maliklerinin, 30 Nisan 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar taşınmazın bulunduğu ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru için maliklerden birinin başvurması yeterli kabul ediliyor.
Toplu başvuru yapmak isteyen yerel idareler de aynı tarihe kadar ilgili müdürlüklere başvurularını iletebilecek.
Yönetmelik metnine buradan ulaşabilirsiniz.
Bakmadan Geçme





