Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremzedelerle bir araya geldi. İlk durağı Nurdağı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akabinde Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Kahramanmaraş’ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Kahramanmaraşlılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yaşadığımız 6 Şubat depremleri ile bu yıl ramazan bayramını buruk yaşadık. Depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımız Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremin ardından arama kurtarma, enkaz faaliyetleriyle çok geniş bir çalışma yürüttük. Asrın felaketini asrın dayanışması ile göğüsledik.

Yapılan tespitler ışığında deprem bölgesindeki şehirlerimi 650 bin konut yaparak ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Henüz depremin 2. haftasında kalıcı konutlara başladık. Depremin 75. gününde 105 konutun startını verdik. Bugün tamamlanan konutları teslim ettik. Önümüzdeki yıl bu vakitlerde inşallah konutlarımız tamamen teslim edeceğiz. Sakın bizi deprem turistleri ile karşılaştırmayın. Bizler buraya hem acıları paylaşmaya hem de yaraları sarmaya geliyoruz. Sizlerin aktardığı ve gördüğümüz eksiklikleri hemen tamamlıyoruz. 

Dönüşecek konutların yarısını biz vatandaşa vereceğiz

Türkiye'nin tarihi bir seçim arifesinde olduğu bir dönemde biz önceliği depremzedelere vermekten asla vazgeçmedik. Ülkemizi afete karşı güçlendirecek projeleri ülke geneline yayıyoruz. İstanbul'dan başlayarak diğere şehirlerimi depreme dayanıklı hale getirerek projeleri vatandaşlarımızla paylaştık. Dönüşecek konutların yarısını biz vatandaşa vereceğiz. Kalanı içinde uygun kredi belirleyeceğiz. Amacımız İstanbul'da 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamlamaktır. Deprem bölgesindeki inşaatlarında bir yıl içinde söz verdiğimiz gibi teslim edilmesi ile afet mücadelesinde ülkemizi önemli bir konuma getireceğiz. Onun için 14 Mayısta durmak yok yola devam diyor muyuz?

Maraş bizimle oldukça Allah'ın izniyle Türkiye yüzyılı şafağına kimse engel olmaz

Dün ne oldu Karadeniz Gazının keşfi ve kullanıma sokulmasıyla Türkiye enerji alanında bir yer aştı. Önemli bir karar aldık, dedik ki, vatandaşlarımız için 1 yıl boyunca mutfak ve su ısıtması ücretsiz olacak. Ama bay bay Kemal buna inanmadı. Hele bir de yavrucuklar var bunun yanında hani Karadeniz gazı vardı dediler. Yanıyor ya görmüyor musunuz ama bunlar görmez. Kimileri İngiltere'den para getire dursun. Bunlara Türkiye'nin kaderini tefecilere bırakmayız demeye var mısınız. Yerli milli anamızın ak sütü gibi helal bir kaynağı kazandırdık. Şimdi Gabar'dan da çıkıyor. Gabar'dan rezerv 1 milyon doları aşkın çıkıyor. Ne diyoruz biz durmak yok yola devam diyoruz. Maraş bizimle oldukça Allah'ın izniyle Türkiye yüzyılı şafağına kimse engel olmaz. Bu anlayışla Karadeniz gazını çıkarırken kaynağını Gabar ve Karadeniz gazından alacak bir Aile ve Gençlik Bankasını kuruyoruz. Gördüğünüz gibi kaynağı söylüyorum ve bu kaynaktan çıkacak paranın da nere gideceğini söylüyorum. Bunun benzerini kardeşiniz Norveç'te gördü. Petrolünün yarısını gençleri için kullanıyorlar. Biz de inşallah Karadeniz gazının ve Gabar'ın parasını burada kullanacağız. Her konuda olduğu gibi bu hususta da milletimizin hangi istikameti gösterdiğine bakacağız. Siz her şeye layıksınız. Bunlar LGBT'ci, öyle mi. Biz karşısındayız, MHP karşısında, Cumhur İttifakı olarak biz LGBT'nin karşısında. Varsın onlar LGBT'ci olmaya devam etsinler varsın onlar olsun biz kendimize bakacağız. Milletleri güçlü devlet yapan ailelerdir.

Bu ülkede kimse kimseye mezhep sormaz

Mesela İHA-SİHA yapıyoruz. Masala gördüğünüz bu konteynerler Baykar tarafından AFAD'a teslim edildi. TCG Anadolu'yu denize indiriyoruz. Bunlar onları rahatsız ediyor. Teknolojide ilerleme demek gençlerin tasarımların ve fikirlerinde ilerlemesi demektir. Başkaları yaptığında imrendikleri kendisi yapınca rahatsız duyanların haleti ruhiyesini siz biliyorsunuz. Küresel emperyalizmin kölesi olunca elbette rahatsız olurlar. Durduk yere mezhep çatışması açıyorlar. Halbuki bu ülkede kimse kimseye mezhep sormaz. Bugüne kadar Erdoğan'ın ağzından hangi mezheptensin lafı duydunuz mu? Seçim öncesi havayı bozma çalışmaları bu ülkede zemin tutmaz. Sen seccadeye ayakkabıyla basabilirsin. Türkiye fotoğrafı 85 milyonun tümüyle ortaya çıkan bir portedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin arakasına sığınarak ülkeyi karanlığa gömenlerin devri yok oldu. Şimdi birileri eski Türkiye'nin bu konularını kanatmanın peşinde. Ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin kazanımlarına el uzatılmasına izin vermeyeceğiz.

14 Mayıs inanıyorum ki bizim zaferimizle sona erecektir

Milletimizle birlikte bu terör örgütlerini Cudi'de Gabar'da Besler dersinde mağaraların gömdük mü? Hiç endişeniz olmasın bundan sonrada gömmeye devam edeceğiz. Kandilden terörist başları Bay bay Kemal'e destek veriyor. Benim milletim teröristlerin destek verdikleri CHP'yi İP'e destek vermeyecektir. 14 Mayıs inanıyorum ki bizim zaferimizle sona erecektir. Bu tek parti faşizmi zihniyetli artığı sandığa gömmeye var mıyız? Bu duygularla Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme