CHP İl Başkanı Şengül: Kahramanmaraş'a baharı gerdirdik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri sonrası gazeteciler ile bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. 45 yıl sonra 2 vekil çıkardıklarını söyleyen CHP İl Başkanı Şengül, ikinci sıra milletvekilliği için itirazların devam ettiğini söyledi.

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekili seçimlerinin ardından bu gün kameralar karşısına geçen CHP İl Başkanı Şengül: “Kahramanmaraş'ta baharı getirdik. 45 yıl aradan sonra Kahramanmaraş'ta 2 milletvekilini seçtik.” Dedi.

45 yıl aradan sonra bir ilk

CHP’li Şengül, açıklamasında: “Öncelikle 14 Mayıs'ta yapılan Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Her ne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlanmamış gibi görünüp ikinci tura kaldı denilse de aslında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir gölge düştüğünü biz biliyoruz. Ama hiç sorun etmiyoruz. Biz Kahramanmaraş’a da Türkiye'ye de bir söz verdik ve baharı getirecek getireceğiz dedik. Kahramanmaraş'ta baharı getirdik. 45 yıl aradan sonra Kahramanmaraş'ta 2 milletvekilini seçtik. Sayın İrfan Karatutlu'yu Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin kıymetli oylarıyla Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olarak meclise gönderiyoruz. Bu tüm adaylarımız adına da, örgütümüz adına da, Kahramanmaraş adına da çok değerli bir durum. Zira bir milletvekilimiz vardı. O bir milletvekili Kahramanmaraş'ın tüm Türkiye'nin atom karıncası olmuştu. Adeta tek başına bir güçtü. Oy veren de vermeyen de tüm yurttaşlarımızın sempatisini toplamış, beğenisini kazanmış Sayın Vekilimiz ve bu anlamda da mecliste Kahramanmaraş'ı adeta tek başına temsil eden bir durumdaydı. Ve hemşehrilerimiz vekilimizin bu çabalarına, bu mücadelesine teveccüh göstererek bir yetmez iki olsun dediler ve İrfan beyi meclise gönderdiler. Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize bize göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili diyoruz ki biz baharı yine getireceğiz

Geldiğimiz noktada ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili diyoruz ki biz baharı yine getireceğiz. Hala Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de yağmurlar yağıyor. Bundan dolayı gecikme olmuştur. Ama 29 Mayıs'ta baharı getireceğiz. Biz bugün adliyede olacağız. Dün de adliyedeydik. Adliyede olma sebebimiz doğal olarak seçim sonuçlarına itirazlar yapılıyor. Sayın Milletvekilimiz de adliyeden ayrılmıyor. Bizzat ben de takip ediyorum. Yalnız itiraz normal ama bu ülke bir İstanbul seçimlerinde gördü. Bir şey olmamışsa bile bir şey olmuştur deyip sandıkları açtırdılar. Dün de başka bir tiyatroyla karşı karşıya kaldık. İtiraz gerekçesi, adı geçen sandıklarda hayatın normal akışına uygun değil şeklinde bir gerekçe oluşturarak itiraz etmiş arkadaşlarımız. Yani ne kadar güzel değil mi? Hayatın normal akışına Uygun değil. İtirazın gerekçesi bu. Demek ki hayatın normal akışı tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da sadece Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermekten ibaret. 

İkinci sıra milletvekilliği için itirazlar söz konusu

Bugün saat beşte milletvekili seçimleri için itirazlar sona erecek. Dolayısıyla bunları da değerlendireceğiz. Burada ikinci sıra milletvekilliği için itirazlar söz konusu. Zira ikinci sıra milletvekilliği için oy akışı Yurt dışından geliyor. Dolayısıyla oralara itiraz söz konusu değil. Çünkü o yurt dışı oyları bir havuzda birikiyor. Her partinin bulunduğu illerdeki, almış olduğu oy oranlarına göre dağıtılıyor. Dolayısıyla Sayın İrfan Karatutlu, resmi olarak yarın mazbatasını alacak ve milletvekili olmuştur. İtirazlar demokrasinin bir gereğidir. İtirazcıya da bu anlamda saygımız var. Ama abesle iştigal normal hayatın akışına aykırı gibi cümleler kullanıldığı zaman bu biraz gülünç duruma düşüyor.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme