Çevre dostu okul projesi ile Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu GES'e kavuştu

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda enerji üretimi, tasarruf ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla uygulamaya konulan 'Çevre Dostu Okul Projesi' kapsamında Kahramanmaraş'a bağlı 11 ilçedeki toplam 11 okulda Güneş Enerji Santralleri (GES) kurulumu devam ediyor.

"Çevre Dostu Okul Projesi" kapsamında Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu'nda yerinde incelemelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman: "Geçtiğimiz aylarda santralin kurulması için etüt proje çalışmalarımız başlamış ve ihaleler yapılmıştı. Buradaki amacımız kurumlarımızın kendi öz kaynaklarıyla kendi kendine yetebilmesidir. Okullarımızda da bu işin ilk adımını atmış olduk." dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Kahraman: "Bu proje kapsamında okullarda güneş enerji santrallerinin kurulmasının yanında sensörlü lambalar kullanılacak, tüm bataryalar fotoselli olacak şekilde değiştirilecek, tüm aydınlatmalar LED olacak, yağmur suyunun bahçede kullanımı için depolanması sağlanacak, kompanzasyon panolarının iyileştirilmesi yapılacak, elektrik, su ve doğal gaz kullanımlarının anlık olarak izlenebilmesi için gösterge panelleri kurulacak, ısıtma kazan sistemi dönüşümü yapılacak ve son olarak termostatik vana uygulaması yapılacak. 

Tüm bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimizde enerji üretimi, tasarruf ve çevre bilinci konusunda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz." Dedi.
 

Bakmadan Geçme