Cep telefonu kullanan herkes bu habere dikkat!
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve kısa biçimli mobil videolar için bir platform olan TikTok, insanlara güvenilir, bilime dayalı sağlık bilgileri sağlamayı amaçlayan bir yıllık bir iş birliği duyurdu. Bu, WHO'nun giderek dijitalleşen bir dünyada sağlık okuryazarlığını, sağlıklı davranışları ve eylemleri teşvik etmek için küresel olarak insanlara erişimi artırmak amacıyla birden fazla dijital iletişim platformundan yararlanma taahhüdünü yansıtıyor.
Sosyal medya platformları, sağlık ile ilgili davranışları ve kararları etkileyen önemli bilgi kaynakları olabilir. Dört genç yetişkinden biri, TikTok da dahil olmak üzere sosyal medya platformlarında aktif olarak haber içeriği arıyor. Ayrıca, insanların bu dijital kanallarda giderek daha fazla yanlış bilgi ve yanlış bilgilendirmeye maruz kaldığını da biliyoruz. WHO ve TikTok arasındaki yeni iş birliği, kanıta dayalı içerikleri teşvik ederek ve olumlu sağlık diyaloglarını teşvik ederek bu zorlukların ele alınmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.
"Bu iş birliği, platformların nasıl daha sosyal sorumluluk sahibi olabileceği konusunda bir dönüm noktası olabilir. Sağlık ve teknolojinin kesişimi, her yaştan insana, bulundukları yerde, erişmek istedikleri zaman ulaşma fırsatı sunuyor," dedi DSÖ Baş Bilim İnsanı Dr. Jeremy Farrar. "TikTok ve diğerleriyle çalışarak, insanların güvenilir bilgilere erişmesine ve kolektif olarak herkes için daha sağlıklı bir gelecek şekillendirmeye yardımcı olan bilimsel söylemlere katılmasına yardımcı oluyoruz."
Etki sahibi kişilerin katılımıyla sağlık okuryazarlığının iyileştirilmesini teşvik etmek
Küresel topluluğunda 1 milyardan fazla insan bulunan TikTok, platformunu ve teknolojisini sağlık konusunda farkındalık yaratmak ve güvenilir bilgilere erişimi artırmak için kullanıyor. TikTok, damgaları kırarak, etkili hikayeler paylaşarak, ihtiyaç sahiplerini desteklemek için kaynaklar sağlayarak ve güçlü topluluklar kurarak insanların refahı üzerinde olumlu bir etki yaratmayı hedefliyor.
"Her gün milyonlarca insanın hayatlarının her alanında, refahları da dahil olmak üzere paylaşımda bulunmak ve topluluk bulmak için TikTok'a geldiğini biliyoruz ve bu önemli konu hakkında güvenilir bilgiler bulabilmelerini sağlamak için çabalıyoruz. Bu nedenle bugün, topluluğumuza ilgi çekici ve yetkili zihinsel refah içeriği getirerek bu taahhüdü daha da güçlendirmek için Dünya Sağlık Örgütü'nün Fides sağlık etkileyicileri ağıyla iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz," diyor TikTok'un Küresel Güven ve Güvenlik Ulaşım ve Ortaklıkları Başkanı Valiant Richey.
2020'de başlatılan DSÖ'nün Fides ağı, yanlış bilgilendirmeye karşı koymak ve kanıta dayalı içeriği yükseltmek için sağlık içeriği yaratıcılarını harekete geçiriyor. Çeşitli platformlarda 150 milyon kişiye ulaşan 800'den fazla yaratıcıdan oluşan bir toplulukla Fides, insanların daha iyi sağlık bilgilerine erişmesine yardımcı olmak için hedefli, güvenilir iletişimi geliştirmeye yardımcı olabilir.
DSÖ Dijital Sağlık ve İnovasyon Direktörü Dr. Alain Labrique, bu girişimin önemini vurguladı: "Hedef kitlesinin ihtiyaçlarını anlayan içerik oluşturucular, bilim ile günlük yaşam arasındaki boşluğu kapatmak için eşsiz bir fırsata sahip. DSÖ'nün, etkileyicilerin kanıta dayalı bilgiler sunmasını desteklemek için devreye girebileceği yer burasıdır; bu sayede TikTok gibi platformlardaki sağlık sohbetlerinin hem etkili hem de bilgilendirici olmasını sağlayabilir."
İş birliği, bir dizi önemli sağlık konusu etrafındaki çabaları genişletecek, bilim temelli bilgileri ilişkilendirilebilir ve anlaşılır video içeriklerine dönüştürecek ve TikTok'un içerik üretici eğitim programları aracılığıyla etkileyicilere daha fazla destek sağlanacak.