Başkan Okumuş: Türkiye'nin en güzel hurması Türkoğlu'nda yetişir

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aromasıyla Türkiye'nin en güzel hurmasının Türkoğlu'nda yetiştiğini söyledi.

2014 Yerel Seçimleriyle birlikte Türkoğlu Belediye Başkanlığını yürüten Başkan Okumuş, birçok alanda ilçesine hizmet etmeyi sürdürüyor.

Kültürden sanata, sosyal hizmetlerden eğitime birçok alanda çalışmalar yürüten Başkan Okumuş, ilçesinde üretilen değerleri de ön plana çıkarıyor.

Aramasıyla ön plana çıkan hurmaları sosyal medya hesabında paylaşan Başkan Okumuş: “Aromasıyla Türkiye'nin en güzel hurması ilçemizde yetişir.

Yeşilyöre Mahallemiz ve çevresindeki bereketli topraklarında yetişen Trabzon Hurması, diğer adıyla da Cennet Hurması olarak bilinir. Türkoğlu ilçemizden, ülke geneline ve yurtdışına yaklaşık yılda 1500 ton hurma ihracatı yapılmaktadır.

Özellikle A vitamini ve karbonhidratlarca zengindir. Ayrıca mineral madde içeriği bakımından zengin olup özellikle potasyum, kalsiyum ve fosforu en yüksek oranlarda ihtiva etmektedir.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme