Başkan Gürbüz: Bin adet çelik profil iş yeri kuruyoruz

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan'da esnaflar için bin adet çelik profilden iş yeri yapılacağını açıkladı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Elbistan Belediyesi koordinesinde esnaflar için bin adet çelik profilden işyeri yapılacağını, şu an için ise yer tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Gürbüz, yaptığı açıklamasında; “Merkez üssü Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki deprem şehrimizde büyük bir yıkıma yol açtı. Haliyle esnaflarımız da işyerleri yıkıldığı için mağdur duruma düştü. Depremden bu yana bir aylık süreçte konteyner çarşılar oluşturduk ve esnaflarımızın bir kısmını buraya kura ile yerleştirdik. 

1000 Adet işyeri kurulacak

Şimdi ise Elbistan’ımızın tüm esnafları için bin adet çelik profilden işyeri kuracağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız şu an oluşturulacak çarşı için yer tespiti çalışmaları yapıyor. Çok hızlı bir şekilde, yer tespit çalışması tamamlandığında belediyemiz altyapısını yapacak ve kurulumlara başlayacağız. 

Projenin yapımı ve masraflarının tamamı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından KOSGEB desteğiyle yapılacak.

Projeyi Elbistan’ımıza kazandıran ve büyük bir mağduriyeti engelleyen Sayın Bakanımız Mahir Ünal ve Mustafa Varank beyefendiye şahsım ve Elbistan’ımız adına şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme