Bakan Kirişci, memleketi Kahramanmaraş'ta

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Kahramanmaraş programı kapsamında Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelerek deprem afetinden etkilenen ildeki çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Kirişci daha sonra Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Kirişci burada yaptığı konuşmada şehrin ve bölgenin kalkınmasını sağlayacak ticaret ve üretimin her geçen gün daha da güçlendiğini ifade etti. 

Bakan Kirişci, deprem sonrası Kahramanmaraş'ın ekonomisi ve yaralarının sarılmasına yönelik gereken her adımı atmaya devam edileceğini belirtti.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'ni de ziyaret eden Bakan Kirişci; “Esnafımıza yönelik yapılabilecek destekler hakkında istişarelerde bulunduk. Üreticilerimiz, sektör temsilcilerimiz, yatırımcılarımız ve esnafımız için gerekli her türlü adımı atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret eden Bakan Kirişci, şehitlerimiz için dua ederek ruhları şad olsun dedi.

Bakan Kirişci, Kahramanmaraş programının sonunda Beyoğlu Belediyesinin Dulkadiroğlu ilçesinde düzenlediği iftar programında depremzedelerle bir araya geldi.

Bölgede büyük acının yaşandığını ifade eden Kirişci, "Kahramanmaraş'ımızda 12 bin 558 kardeşimiz rahmet-i rahmana kavuştu ama onlar şehitler. Sizler de bu memleketin yiğit hanımefendileri ve beyefendilersiniz. Evlatlarımız bu acıyı yaşadı. Rabb'im bir daha bu acıları sadece bize değil ne dosta ne de düşmana yaşatsın. Bugün sizlerle beraberiz. Şu iftar saatinde Rabb'im ülkemizi korusun, insanlarımızı daima müreffeh etsin." ifadesini kullandı.
 

Bakmadan Geçme