Bakan Kirişci, Kahramanmaraş'ta yatırımları tek tek sıraladı

Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş 28'inci Dönem Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, kentte görev yapan gazeteciler ile bir araya gelerek projeleri hakkında bilgiler verdi. 70 bin kalıcı konutun çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Kirişci, Kahramanmaraş Gazi Kışlası alanına hastane yapılacağını ifade ederek, havalimanındaki ILS sorununun da giderilmesi için çalışmaların başladığını açıkladı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında, Bakan Kirişçi, AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Milletvekili adayları ile birlikte kentte yapılan ve yapılacak olan yatırımlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kahramanmaraş’ta kalıcı yapı konutlarının devam ettiğini belirten Bakan Kirişci: “İlimizde ilk etapta 70 bin konut planlanmış olup, ihale aşamasında, ihale askı sürecinde ve ihalesi tamamlanan 30 bin konutun bulunduğunu da vurgulamakta yarar görüyorum. 14 bin konutun ihalesi tamamlandı ve inşaatına başlandı. ” İfadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve havalimanı ile ilgili yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Kirişçi, ‘Kahramanmaraş’ın en önemli ihtiyaçlarından biri de sağlık altyapısının güçlendirilmesi, bu kapsamda kent merkezinde yer alan gazi kışlası ve aşağı da yer alan aksu kışlası yeni bir alana taşınacak. Gerek gazi kışlasının yeri gerek aksu kışlasının yeri de farklı amaçlar için değerlendirilmiş olacak. Gazi kışlası özellikle sağlık ve turizm sektörüne hizmet verecek şekilde dönüştürülecektir.

Aksu kışlası ise sağlıktan ayrı olarak ifade ediyorum, bu da şehrin yeniden yapılaştırılmasında kentin aslı planı oluşturulması sırasında ihtiyaç duyulabilecek kümelenme alanları noktasında da bazı sektörlere açılmış olacaktır. Ama gazi kışlasının kuzeyinde yer alan 39 bin metrekarelik alanda 250 yataklı bir modern hastaneyi inşallah inşa etmiş olacağız. Diğer taraftan sadece 350 yataklı hastane ile kalmayıp, kentin bu kez batısında yer alan ve de Hasancıklı mevki olarak bilinen yerde 850 yataklı tam teşekküllü bir hastaneyi de inşa etmiş olacağız. Böylelikle de şehrin doğusunda yer alan Necip Fazıl Hastanesi ki şu anda az hasarlı, çalışmalar hızla devam ediyor. O Kahramanmaraş'ımızın güneyine, bu yapacağımız 850 yataklı hastane de Kahramanmaraş’ımızın kuzeyine ama batı tarafına diğer taraftan da 250 yataklı diğer hastane de şehrin geri kalan kısımları olmak üzere buralara hizmet edecektir. 

Böylelikle Kahramanmaraş’ımızın sağlık alanında ki eksiklikleri de giderilmiş olacaktır. Havalimanımızla ilgili en önemli sorun olan kötü meteorolojik şartlarda hava trafiğinin engellediği ve bunun mutlaka aşılması gerektiği vatandaşlarımızın bir talebi olarak bize intikal etmişti. Buna ilişkin bizden önce başlatılmış olan bir süreç, belirli bir aşamaya geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla yaptığımız son görüşmeler çerçevesinde havalimanımıza her türlü meteorolojik şartlar, iniş kalkış ve havalimanına direk yaklaşımını sağlayacak ILS cihazının kurulmasını kararlaştırdık. 

Diğer taraftan yine vatandaşlarımızın çok istedikleri haklı talepleri olan sefer sayılarını da arttıralım talebi de, bu ILS cihazlarının tamamlanmasıyla birlikte daha çok sayıda iniş kalkışı da beraberinde getireceği ve havalimanımızın daha çok kullanacağı, civardaki havalimanlarına gitmek yerine kendi havalimanımızın bu maksatla daha verimli bir şekilde değerlendirileceği hususu da böylelikle gerçekleşmiş olacak’’ dedi.
 

Bakmadan Geçme