Bakan Kirişci, IFAD Direktörü Hien ile görüştü

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Ülke Ofisi-Doğu Avrupa ve Orta Asya Merkezi Direktörü Bernard Hien'i Bakanlık'taki makamında kabul etti.

Kirişci, görüşmede IFAD ile iş birliği içinde 2 proje yürüttüklerini, 9 projeyi de tamamladıklarını belirterek gerek finansal yardım gerekse uzmanlık paylaşımı anlamında bunları çok verimli bulduklarını bildirdi. 

FAO, UNDP, UNIDO, Dünya Bankası gibi ajanslarla da iklim değişikliği, arazi bozunumu, biyoçeşitlilik odak alanlarında çeşitli projeler yürüttüklerine işaret eden Kirişci, "Projelerimiz ülkemizin çeşitli bölgelerinde entegre doğal kaynak yönetimi, temiz teknoloji ve inovasyon, biyoçeşitliliğin korunması, ekosistem temelli balıkçılık yönetimi ve arazi tahribatı gibi konulara yöneliktir.  Bu kapsamda, uygulayıcı birimlerimizin de katkısı ile IFAD ile uygun görülecek bir konuda ortak bir Küresel Çevre Fonu (GEF) Projesi yürütmekten memnuniyet duyacağımızı bildirmek isterim." ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürlüğü ile yürütülen Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin başarılı işlerden biri olduğunu aktaran Kirişci, "Bu projeyi model alacak yeni bir projenin hazırlıklarına Orman Genel Müdürlüğümüz başlamış bulunmaktadır." dedi.  

Bakan Kirişci, projenin, Fırat Nehri üzerindeki Atatürk Barajı ve Karakaya Barajı'na su taşıyan havzalarda bulunan Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya ve Şanlıurfa illerinde uygulanacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme