Bakan Karaismailoğlu, FSM Köprüsünde çalışmaları inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bozulmaları ortadan kaldırmak, daha konforlu ve güvenli haline döndürmek için önemli bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki asfalt bakım çalışmalarını yerinde inceledi. Önce çalışmalar hakkında bilgi alan Karaismailoğlu, sonra açıklamalarda bulundu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün dünyanın en yoğun trafiğinin yaşandığı köprülerinden olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, günlük ortalama 240 bin aracın seyahat ettiğini söyledi.

Bu kadar yoğun trafiğe hizmet eden köprünün yüzeyindeki asfaltta bozulmaların olabildiğini vurgulayan Karaismailoğlu, bozulmaları ortadan kaldırmak, daha konforlu ve güvenli haline tekrar döndürmek için gecenin bu saatinde önemli bir çalışma yapıldığını söyledi. Çalışmanın mesai saatinin olmadığı cumartesiyi pazara bağlayan gece yapıldığını ifade eden Karaismailoğlu, “Vatandaşlarımıza en az sıkıntı yaratacak şekilde bu problemi de ortadan kaldırıp Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü konforlu ve güvenli hale getireceğiz tekrar" dedi.

Çalışmalarımızın hepsi milletimizin daha konforlu seyahat etmesi için

İstanbul Boğazı'nda 4 kara yolu geçişi bulunduğunu aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, günlük ortalama Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 240 bin, Avrasya Tüneli'nden yaklaşık 60 bin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden 200 bin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de 110 bin araç geçtiğini bildirdi. Yoğun trafiğe hizmet veren, kıtaları birleştiren köprünün asfaltına rutin bakım çalışması yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, ekip arkadaşlarının vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için çaba harcadığını vurguladı. Karaismailoğlu, "Türkiye'nin dört bir tarafında; doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi fark etmiyor; 5 bine yakın şantiyemizde şu anda emek veren 700 bine yakın çalışma arkadaşımız var. Bu çalışmaların hepsi ülkemizin geleceği, vatandaşımızın ve milletimizin daha iyi şartlarda yaşaması ve daha konforlu seyahat edebilmesi için. Biz de özverili çalışma ekibimizle birlikte olarak onlara hem moral ve motivasyon vermek hem de buradaki çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere onlarla birlikteyiz.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme