Baharın habercisi nergis çiçekleri açtı
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ilkbaharın habercisi nergis çiçekleri açtı. Havaların ısınmasıyla birlikte ilçeye bağlı Akalın köyü kırsalında halk arasında 'baharın müjdecisi' olarak bilinen nergisler açtı.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte ilçeye bağlı Akalın köyü kırsalında doğa canlandı. Vatandaşların “baharın müjdecisi” olarak adlandırdığı beyaz ve sarı tonlardaki nergisler, geniş alanları kaplayarak kartpostallık manzaralar oluşturdu.
Kış mevsiminin ardından toprağın uyanışını simgeleyen nergisler, özellikle sabah saatlerinde güneş ışığıyla birlikte daha da belirgin hale geldi. Kırsal alanda yürüyüş yapan vatandaşlar, açan çiçekler arasında fotoğraf çektirerek doğanın sunduğu renk cümbüşünü ölümsüzleştirdi.
Her yıl şubat ayı sonu ve mart ayı başında açmaya başlayan nergislerin, bölgede ilkbaharın yaklaştığının en önemli göstergelerinden biri olduğu belirtiliyor. Akalın köyü kırsalındaki doğal örtü, nergislerin açmasıyla birlikte sarı ve beyazın hakim olduğu eşsiz bir görünüme büründü.
Bakmadan Geçme