Bağımlılıkla mücadelede 22 milyon 919 bin kişiye ulaşıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İçişleri Bakanlığı ile iş birliğinde öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri ve velilere yönelik düzenlenen 'Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim' eğitim programı kapsamında bugüne kadar toplam 22 milyon 919 bin kişiye ulaşıldığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplum sağlığı ve güvenliğini tehdit eden bağımlılıkla mücadele için Millî Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı iş birliğinde yürütülen "Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim" programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Bağımlılık konusunun bir millî güvenlik meselesi olduğuna işaret ederek söz konusu programda bağımlılıkla mücadelede duyarlılık kazandırma amacı taşıdıklarını ifade eden Bakan Özer, "Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen 'Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim' toplantısı doğrultusunda 16 Ocak- 24 Şubat 2023 tarihleri arasında öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik eğitim planlamaları yapıldı. Yarıyıl tatilinden bir hafta önce bağımlılık eğitimleri okul ve kurumlarımızda başladı." bilgisini paylaştı.
 
Özer şöyle devam etti: "Okulların tekrar açılmasıyla birlikte psikososyal destek hizmetlerine yönelik yürütülen çalışmaların yanı sıra bağımlılıkla mücadele kapsamında verdiğimiz eğitimler devam ediyor. Böylece bugüne kadar 17 milyon 752 bin 348 öğrenci, 871 bin 698 öğretmen ve 4 milyon 295 bin 742 veli olmak üzere toplam 22 milyon 919 bin 788 kişiye ulaştık."
 

Bakmadan Geçme