Asrın felaketi sonrası Kahramanmaraş'ta Haydar Aliyev İlkokulu'nun temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in İstanbul Teknofest Festival alanından canlı bağlantı ile gerçekleştirilen törende, Azerbeycan Cumhuriyeti tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan 24 Derslikli Haydar Aliyev İlkokulu'nun temeli Kahramanmaraş'ta atıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantı katıldığı törene, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kişirci, Vali Ömer Faruk Coşkun, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Koordinatör Valiler, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Azerbeycan MİDA Başkanı Sadık Sadıkov, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile protokol üyeleri katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında: "İlham Bey işin başından itibaren Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri bizimle beraber oldu. İlham gardaşım Kahramanmaraş'a bin kalıcı konut sözü verdi. Bununla birlikte gerek orada okuluyla, camisiyle, yurduyla ve birçok oradaki konseptin içinde yer alan binalarla beraber adete bir Azerbaycan şehri icra etme kararı verdiler. Bugünde bu vesileyle bunun temelini atacağız. Bu projeyi de inşallah kısa zamanda hak sahiplerine Azerbaycan eliyle teslim edeceğiz. Hayırlı olsun." dedi.
 
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve protokol üyeleri, yapılan canlı bağlantının ardından butona basılarak Haydar Aliyev İlkokulunun temelini attı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'in kendisine okulun bir yıl sürede bitmesi gerektiğini söylediğini belirtmesi üzerine Bakan Kirişci de okulun belirtilen sürede biteceğini kaydetti.
 
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından acıları paylaşıp, yaraları sarmak adına başta Azerbaycan olmak üzere dost ve kardeş ülkelerden ciddi anlamda yardımların ve çabaların gündeme geldiğini ifade etti.
 
24 derslikli okulun, 3 dersliğinin ana sınıfı, diğerlerinin ise ilkokula ait olacağını ve 7 bin 678 metrekarelik alanda sosyal donatıların da yer alacağını dile getiren Bakan Kirişci: "Gerek Azerbaycan Bulvarı gerek Haydar Aliyev Bulvarı'nın tam da kesiştiği lokasyonda Azerbaycanlı kardeşlerimizin buranın ihyası ve inşasıyla ilgili teklifleri çok anlamlı ve kıymetli. Burada aklınıza gelebilecek, burayı yeniden ihya ve inşa noktasında bütün donatıları olacak. Şimdi okulun temelini attık. Konaklama adına, kendi yaşam yerleri, alışveriş yerleri, kültürel yerleri, camileri bütün donatılarıyla birlikte 1800 dekarlık alan bu iş için kullanılıyor olacak. Burada 1 yıllık sürede bu inşaatlar tamamlanmış ve vatandaşlarımıza da bu mekânları kullandırıyor olacağız. Azerbaycanlı kardeşlerimize ve bütün dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum." İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme