ASKON'dan deprem bölgelerine 105 tır ve 3 uçak yardım malzemesi gönderdi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında deprem bölgelerine 105 tır ve 3 uçak dolusu yardım malzemesi gönderdiklerini açıkladı.

Pazarcık ilçe merkezli 10 ilde yaşanan elim deprem sonrası ivedi bir şekilde organize olduklarını belirten Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ‘’Yaşanan elim hadisenin hemen ardından daha önceki afetlerde olduğu gibi tüm teşkilatlarımızla ivedi bir şekilde organize olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanına koşuyoruz. Bu bağlamda bölgede yer alan ve bölgeye yakın şubelerimizi 24 saat hizmet verecek şekilde hazır ettik. AFAD ile koordineli şekilde ihtiyaçlara yönelik hazırlıklarımızı tamamlayarak ASKON yardım tırlarımız yurdun dört bir yanından afet bölgelerine ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Deprem bölgesine yardımlarımız ayni ve maddi artarak devam edecek.’’ açıklamasında bulundu.

24 Saat teyakkuz halindeyiz

ASKON Başkanı Aydın: “Daha önce Karadeniz sel, Elazığ, Malatya İzmir deprem ve yangın afetlerinde olduğu gibi milletimizin yanında ayni, maddi ve manevi olarak dayanışma içerisinde olmaya devam ediyoruz. Öncelikle bölgedeki şubelerimizi 24 saat açık tuttuk. Ardından temel ihtiyaç malzemeleri olan jeneratör, battaniye, ısıtıcı, çadır, yatak, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, bebek maması, su, gıda kolileri, çay setleri, iş makineleri ekskavatör gibi elzem malzemeleri temin ederek, deprem bölgelerine Rize’den Antep’e, Antalya’dan Kahraman Maraş’a, Konya’dan, Urfa’ya, Batman’dan Diyarbakır’a kadar genel merkez ve şubelerimiz vasıtası ile iletiyor ve iletmeye de devam ediyoruz. 100’ü aşan TIR, 3 Uçak yardım malzemelerimiz afet bölgesine ulaşmış durumda. Rabbim yardım ve yardımcımız olsun.

Yerelle ve AFAD ile koordineli olunmalı

Olumsuz hava koşullarına rağmen yerelden gelen talepler doğrultusunda yardım malzemelerini hazırlıyoruz. Amacına uygunluğu açısından yardımlar oluşturulmadan önce mutlaka ADAF ile koordineli olunmalı ve yardım malzemeleri buna göre tedarik edilerek ve yine AFAD yetkililerin yönlendirdiği bölgelere ulaştırılmalıdır. Biz koordinasyonumuzu bunun üzerine oluşturduk ve faydasını da görmekteyiz.

Bu acı günleri devlet millet el ele birlikte omuz omuza dayanışma ile aşacağız. ASKON olarak üzerimize düşeni ziyadesi ile yapmaya gayret ediyoruz, bu vesile ile tekrardan milletçe başımız sağ olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme