Ankara'nın başkent oluşunun 99. yılı

Ankara'nın başkent oluşunun 99. yılı dolayısıyla Seğmen Alayı düzenlendi. Başkent Kültür yolu festivali kapsamında düzenlenen Seğmen Alayı öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy seğmenlerle bir araya geldi.

Ersoy, seğmenlerin yürüyüşe başlamak üzere toplandığı İkinci Meclis binası önünde Ankara yöresine ait halk oyunları gösterilerini izledi.

Bakan Ersoy, gösterinin ardından seğmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kadın, erkek, genç yaşlı yaklaşık bin kişinin bulunduğu seğmen grubu, daha sonra İkinci Meclis binası önünden Ankara Kalesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Başkentlilerin ilgiyle izlediği seğmenler, yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş güzergahı boyunca halk oyunları gösterisi sundu. Ankara Kalesi'nde, göndere Türk bayrağı çeken seğmenler, İstiklal Marşı'nı okudu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, burada yaptığı konuşmada, başkentin nice bin yıllar görmesini dileyerek, "Şanlı bayrağımız, Ankara Kalesi'nde hep dalgalanmaya devam etsin." dedi.

Bayrak çekme törenine Şahin'in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları Özgül Özkan Yavuz ve Serdar Çam ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Bakmadan Geçme