Akademik Kamplar gençlerle buluşuyor

Her yıl gençlik kamplarında on binlerce genci ağırlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversite son sınıf ve lisans mezunu olup akademik kariyer yapmak isteyen gençlere yönelik özel 'Akademik Kamplar' düzenleyecek.

Türkiye’nin farklı noktalarındaki 43 gençlik kampında on binlerce genci misafir eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu kez de lisans son sınıf ve yeni mezun öğrencilere yönelik özel içerikli kamplara ev sahipliği yapacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Akademik Kamplara ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite son sınıf ve lisans mezunu olup akademik kariyer yapmak isteyen gençlere yönelik özel bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

Kamplarımız özelinde 4 üniversite ile işbirliği gerçekleştirdik

Kamplar özelinde 4 üniversite ile işbirliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Kasapoğlu, “ Bu önemli projede bizlerle birlikte olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. 

Kamplarımız; Sosyal ve Beşeri Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Spor Bilimleri ve Güzel Sanatlar (Müzik)” alanlarında gerçekleştirilecek.  Bu değerli organizasyonumuza üniversitelerin ilgili bölümlerinde son sınıfta okuyan öğrencilerimizle yeni mezunlarımız müracaat edebilecek” diye konuştu.

Akademik Kampların İstanbul Marmaracık Gençlik Kampı ile Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı’nda 8 dönem şeklinde düzenleneceğini belirten Bakan Kasapoğlu, “Kamplarımızda, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden önemli akademisyenler ve profesyoneller gençlerle buluşacak” ifadelerini kullandı.

Akademik Kamplarda neler olacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek Akademik Kamplarda; bilim felsefesi sohbetleri, araştırma tekniklerinde yeni ve yenilikçi yöntemler, workshoplar, bilimsel burs imkanları (TÜBİTAK/Ulusal Ajans) ve destek programları, literatür çalışmaları ve kamp etkinlikleri (macera parkuru, zipline, bisiklet, kültür gezisi, doğa yürüyüşü, bisiklet vb.) sunulacak. 

Akademik Kamplara müracaatlar, 5-17 Ekim 2022 tarihleri arasında akademikkamplar.gsb.gov.tr adresinden yapılacak.

Katılımın ücretsiz olarak yapılacağı kamplara üniversite sonrası lisansüstü akademik çalışma yapmak isteyen bütün gençler başvurabilecek.

Bakmadan Geçme