AK Partili Özhaseki: Kahramanmaraş'ımızı ayağa kaldırmak için çalışıyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu. Özhaseki'ye AK Parti Milletvekili Mahir Ünal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör eşlik etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Özhaseki, kentte çalışma yürüten Kayseri, Trabzon ve Samsun Büyükşehir Belediyelerinin öncülüğündeki 53 belediye başkanlarıyla istişare etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, kentte çalışma yürüten tüm belediyelere teşekkür etti.

AK Partili Ünal ise konuşmasında “şehrimizin yeniden ayağa kaldırılmasında fedakarca çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Bin yıllık Anadolu'daki medeniyet tarihi boyunca en büyük afetle karşı karşıya olduklarına işaret eden Özhaseki, "İnanıyorum ki sadece resmi görevliler değil, 85 milyonun tamamı neredeyse seferber oldu. Araçlara bir şeyler koyup getirenler, su getirenler, gıda getirenler, telefon edip, 'Ne yapabiliriz?' diyenler... Küçük bir fitne grubunu dışarıda tutuyoruz, onların görevi ayrı zaten. Hayat da böyle bir imtihan. Kötüler olacak ki iyilerin kıymeti belli olacak. Sosyal medyadan, dışarıda fitne saçanlar için söylüyorum, küçücük bir avuç grup." Dedi.

Buradaki görevimiz ‘gidebilirsiniz artık' diyene kadar

Özhaseki: "Yurt dışından gelen büyükelçiler, bakanlar, diplomatlar, muhatap oldukları bütün arkadaşlara, 'Dünyanın hiçbir ülkesi bir ay içinde böyle toparlanamaz' diye ifade ediyor. Şimdi yeni bir dönem başladı. Bu dönemde de Kardeş Belediyeler Projesi'ni devreye sokuyoruz. Dün Hatay'daydım, belediyelerimiz orada hizmete devam ediyor. Üstelik, özellikle Cumhuriyet Halk Partililerin olduğu yerlerde bile görev yapmaya devam ediyoruz. Yani Defne'de mesela, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz hizmet ediyor. Samandağ'da AK Parti'li belediyeler hizmet ediyor. Olsun, biz hizmet edeceğiz. Onlar da bizim insanımız, onlar da bizim canımız, severek yapıyoruz, istekle yapıyoruz. Bölgedeki yaralar sarılıncaya kadar görev yapmaya devam edeceğiz, bana Kahramanmaraş'taki kardeşlerimiz, 'Elinize sağlık, Allah razı olsun sizden, gidebilirsiniz artık' diyene kadar." Dedi.

Özhaseki: "Bu ailenin bir üyesi olmak şereftir. Bu hizmetler bile bunun göstergesidir diye düşünüyorum. Şu anda Hatay'da 92, Adıyaman'da 47, Kahramanmaraş'ta 53 belediyemiz hizmet ediyor. Malatya'da 28, Diyarbakır'da, Osmaniye'de bütün belediye başkanı arkadaşlarımız görev yapıyor. Eğer yeni belediyelerin gelmesi icap ediyorsa, kaç belediyenin gelmesi icap ediyorsa o kadar daha belediyemiz gelecek. Ondan hiç kimsenin endişesi olmasın. Toplamda 807 belediyemizden en güçlü olan 235-240 kadarı buradaki hizmetlere inşallah devam edecek. Deprem olduğu günden bu tarafa arkadaşlarımız belediyelerimizden bu bölgelere 11 bin 565 iş makinesi, kamyon, arazi aracı göndermiş." İfadelerine yer verdi.

Hizmet etmeye, dua almaya devam edeceğiz

Bazı siyasi parti liderlerini eleştiren Özhaseki, "Koca koca partilerin genel başkanları, liderleri, koca koca belediyelerin anlı şanlı, her gün televizyonlarda hava atıp gezen başkanları ne yazık ki deprem bölgelerine turistik ziyaret yapıyor. Yanlarında onlarca kamerayla geliyor, görüntü veriyor, selfi çekiyorlar. Birkaç tane kendi örgütledikleri, yandaşları, birtakım hükümet aleyhine, devlet aleyhine slogan atarak onları da tahrik ediyor. O görüntüden sonra turistik seyahatleri bitiyor, yavaş yavaş dönüp gidiyorlar. İyi sıhhatte olsunlar, işleri rast gelsin, ne diyelim. İnşallah güzel anılarla ayrılırlar, turistik ziyaretleri hayırlı olsun onlara. Buraları sadece bir seçim malzemesi gibi görüyorlar.

Hizmet etmeye, dua almaya devam edeceğiz. Yıllardır bu işlerin içinde olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, belediye başkanlığım, bakanlığım var, bu işlerle uğraşıyoruz. Bakanlığım döneminde de her gittiğim toplantıda gerek İstanbul'da, gerekse Hatay'da, her gittiğim yerde, 'Deprem ülkesiyiz, deprem geliyor. Bakın şu sözlerime kulak verin' diye yalvarmış bir insan olarak söylüyorum. Kentsel dönüşüm işlerini yapmaya çalıştığımızda engel olanlar var ya, kanun önünde bir şey olmayabilir bunlara, bir şey söylemiyorum ama Allah önünde hiçbirinin hesabını veremezler." diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme