AFAD'tan çadır kentlerle ilgili açıklama

Bazı basın yayın organlarında AFAD çadırlarının plansız olduğu şeklindeki haberlere ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 depremle yaşadığımız asrın felaketinden 11 ilimiz yoğun bir şekilde etkilendi. Deprem felaketinde 41.156 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Depremin ilk anından itibaren bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra depremin yaralarının sarılmasına yönelik iyileştirme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

Afet bölgelerinde uygun alanlarda oluşturulan tüm çadırkentlerimiz sağlık, hijyen ve güvenlik koşulları da göz önüne alınarak, iki çadır arası 2 metre mesafede olacak şekilde kurulmaktadır.

Bu doğrultuda, depremden etkilenen bölgelerde bugüne kadar, 300 bine yakın çadırın kurulumu gerçekleştirilmiştir. Hedef; bu sayının en kısa sürede 350 bine çıkarılmasıdır.

Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşların da görüşleri doğrultusunda yoğun olduğu düşünülen çadırkentlerimizde zaman zaman gerekli seyreltmeler yapılmaktadır.

Depremin ilk anlarında acil ihtiyaçtan dolayı gerçekleştirilen bölgesel çadır kurulumları üzerinden, 11 ilin tümünde plansız çadırkentler oluşturulduğuna yönelik değerlendirmeler ise hakkaniyetli yaklaşımlar değildir.

Milletimizin de desteği ile afetzedelerimizin yaralarının bir an önce sarılması, konteyner kentler ve geçici barınma merkezleri başta olmak üzere ihtiyaçların karşılanabilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiştir.

Birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu günleri en kısa sürece atlatacağız.”
 

Bakmadan Geçme