8. Geleneksel Elma Festivali renkli anlara sahne oldu

Göksun Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Geleneksel Elma Festivali renkli anlara sahne oldu. Yürüyüş korteji ile başlayan festival Salih Kıraç konseri ile sona erdi.

Festival, Göksun Belediye Binası önünden başlayarak Göksun Kent Meydanı’na kadar Mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından festivalin açılış konuşmaları yapıldı. 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın: “2012 yılında başlattığımız elma festivalimizin bu yıl 8’inicisi gerçekleştiriyoruz. Göksun’umuzda tarımın her türlüsü yapılmakla birlikte hem bahçe tarımıyla öne çıkan hem de tadıyla, rengiyle, aromasıyla diğer yerlerde üretilen elmadan farklılık gösteren elmamızın tanıtımını yaparak çiftçimize katkı sağlamak istiyoruz. Bu vesileyle ilçemizin elmayla markalaşmasını da sağlıyoruz. Yaylalarıyla ve doğal yaşam alanlarıyla bilinen ilçemizin tanıtımını yapmak için faaliyetlerimiz devam ediyor. İlçemizin değerini artırmak için paydaşlarımızla birlikte koordinasyon içerisinde çalışıyoruz” dedi.

8. Geleneksel Elma Festivali renkli anlara sahne oldu

Festivale Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İçişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Tarımsal Ekonomi ve Proje Yönetimi Daire Başkanı Dr. Hasan Gezginç ile kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde kurdele kesiminin ardından, stantları gezen Vali Coşkun, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Pakdil, İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç ve protokol üyeleri, bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundu. 
 
Ziyaretler esnasında bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun: “Göksun Elma’sı tadı ve rayihası ile diğer elma çeşitlerine göre ön plana çıkan bir ürünümüz. Yapılan bu ve benzeri etkinliklerle Göksun elmamız daha da tanınır hale gelecektir. Yetiştiricilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, festivalin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
 

Bakmadan Geçme