75 bin liralık KOBİ desteğinin detayları belli oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın müjdesini verdiği 75 bin liralık Afet Dönemi İşletme Desteği paketinin detaylarını açıkladı.

Afet bölgesinden bulunan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Elazığ illerinde uygulanacak olan ve üst limiti 75 bin liraya çıkartılan Afet Dönemi İşletme Desteğinin detayları belli oldu.

KOSGEB’ten yapılan açıklamada: “Bu desteğin amacı, 06.02.2023 tarihli depremler nedeniyle ilan edilen OHAL ve sonrasında kapsama alınan iller ve ilçelerde geçerli olmak üzere, KOBİ’lerin faaliyetlerinin aksamaması ve devamlılıklarını sağlayabilmeleri için bakım, tadilat, onarım, personel, hammadde, malzeme, teçhizat, donanım vb. giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamaktır.” Denildi.

Ödeme talep esnasında talep edilen evraklar
1.    Fatura/fatura yerine geçen belge
2.    Fatura/fatura yerine geçen belgenin ödendiğini gösteren dekont ve/veya diğer ödeme belgeleri
3.    İşletmenin deprem sonrası kurulan geçici nitelikteki çarşı alanlarında, sanayi sitelerinde
4.    Faaliyet gösterdiğine ilişkin resmi makamlardan alınan belge
5.    İş yeri hasar durumunu gösteren resmi makamlardan alınan belge
6.    Borç Taahhütnamesi (Teminat: KOSGEB destek programları kapsamında işletmeden alınan borç taahhütnamesini, bankalar tarafından verilen teminat mektubunu veya KGF tarafından verilen kefalet mektubunu)

06.02.2023 Tarihinden sonra faaliyet gösterdiği ilden başka bir ile taşınan işletmeler destekten faydalanamaz vurgusu yapıldı.

Tüm detaylar için tıklayınız!
 

Bakmadan Geçme