650 bin konutun, 319 bininin temeli 2 ay içerisinde atılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de düzenlenen temel atma ve anahtar teslim töreninde konuşarak: 'Şu an 11 ilimizde 70 bin konutun yapım sürecini başlattık. İnşallah deprem bölgesinde inşa edeceğimiz 650 bin konutun, 319 bininin 2 ay içerisinde temellerini atacağız.' Dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi temaslarda bulunmak ve Altıeylül Mahallesinde düzenlenen İvrindi 142 Konut, Altıeylül 415 Konut Temel Atma, Karesi 548 Konut Anahtar Teslim ve Toplu Açılış Töreni’ne katılmak için Balıkesir’e geldi.

Bakan Kurum, Balıkesir Valiliğini ardından da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Ardından esnaf ziyaretlerinde de bulunan Bakan Kurum, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Bakan Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndeki görüşmelerinin ardından tören alanına geçerek burada vatandaşlara hitap etti.

Türkiye’nin afetlerle sınandığı zor günlerden geçtiği ifade eden Bakan Kurum, “Hamdolsun her geçen gün milletimizin yaralarını sarmak adına çok önemli adımlar atıyoruz. Bölgede hayatın normale dönmesi için emin olun gece gündüz tüm ekiplerimiz çalışıyor. Hasar tespit çalışmalarımızı, geçici ve kalıcı barınma alanlarına ilişkin çalışmalarımızı eş zamanlı yürütüyoruz. Hamdolsun 6 ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle temellerimizi birlikte attık. Kalan 5 ilimizde de inşallah önümüzdeki günlerde yine milletimizle birlikte temellerimizi atacağız.” diye konuştu.

Şu an 11 ilimizde 70 bin konutun yapım sürecini başlattık

Bakan Kurum, depremden etkilenen illerde kalıcı konutların yapımına hız kesmeden devam edildiğini vurgulayarak, “Şu an 11 ilimizde 70 bin konutun yapım sürecini başlattık. İnşallah deprem bölgesinde inşa edeceğimiz 650 bin konutun, 319 bininin 2 ay içerisinde temellerini atacağız. Sözümüzü tutacak bir yıl içerisinde tüm depremzede kardeşlerimize daha önce de Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de, Giresun'da, Antalya ve Muğla'daki yangınlarda oldu gibi kardeşlerimize yeni yuvalarını teslim edeceğiz. Yeni hayatlarına, mutluluklarına, hayallerine şahitlik edeceğiz. 2 gün önce Elazığ'daydık. Bizi bağrına bastı ve tüm Elazığ’ı ile birlikte yapmış olduğumuz 25 bin konutumuz bir yıl içerisinde bu konutlar tamamlandı. Oradaki coşkuyu görmeliydiniz. Bir taraftan depremdeki acılarını unutmuşlar, bağrına basmışlar ve orada büyük bir coşkuyla, heyecanla anahtarlarını teslim aldılar.” diye konuştu.

Bu işlerin mimarı, büyük devlet dehası, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var

Bakanlığın ve projelerde çalışan emekçilerin yanı sıra, bu işlerin bir de mimarı olduğunu vurgulayan Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu: “Bu işin arkasında, büyük devlet dehası, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Tayyip Erdoğan umuttur, demokrasidir, çoğulculuktur. Tayyip Erdoğan iştir, emektir, aştır, gayrettir. Tayyip Erdoğan yatırımdır, eserdir, ticarettir. Ama gelin görün ki, her şey zıddıyla kaimdir… Bizim liderimiz, emin olun ekibiyle birlikte milleti için uyku yüzü görmeden; azimle, aşkla, kararlılıkla millete verdiği sözleri tutabilmek için çalışmalarına devam ederken; birileri de tam zıddına, verdiği hiçbir sözü tutmuyor… Yatırımı, milletin istikbali için değil, sosyal medyaya, tanıtıma, reklama yapıyorlar. Millete yeşil alan sözü veriyorlar, ama 1 metrekare yeşil alan kazandırmıyorlar. Diyorlar ki, biz şehirlerimizi yemyeşil hale getireceğiz, ağaçlandıracağız diyorlar. Ama biz bu projelerin yapıldığını niyeyse göremiyoruz. Millete kentsel dönüşüm sözü veriyorlar, üretmiyorlar.”

Bugünkü muhalefet eski koalisyon dönemlerinde yaşandığı gibi kargaşa kavgaların fragmanını her gün milletimize seyrettiriyorlar

Muhalefetin millete sunacağı hiçbir projenin olmadığını belirten Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Muhalefetin ülkemize sunduğu hiç bir proje yok, maalesef hiçbir projeyi sunmadan, hani dersiniz ya seçmeninize sizi sevenlere ‘ya bende bu şehirler için bu projeleri yapacağım, bu yatırımları hayata geçireceğim’ diye umut verirsiniz değil mi ve yaptığınız söylediğinizde referansınız olur. Hani deriz ya, ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ Bizim 20 yıllık bir karnemiz var aynamız var. Recep Tayyip Erdoğan ne der ve söylediğini yapar mı yapmaz mı, burada çok net belli. Hiçbir projeleri ayakları yere basan hiçbir yatırım sözleri yok sadece laf var, söz var, tartışma var ve hep söyleriz çok laf az iş çok söz az icraat çok tartışma da az yatırım getirir. Üzülerek söylüyoruz ki bugünkü muhalefet eski koalisyon dönemlerinde yaşandığı gibi kargaşa kavgaların fragmanını her gün milletimize seyrettiriyorlar. Türk siyasetine adeta zaman kaybettiriyorlar. Şimdi bize diyorlar ki nasıl yapacaksınız bunca konutu diyorlar onlara diyoruz ki depremin üzerinden 20 gün geçmeden milleti için ilk temelleri atan 55. Günde 70 bin yuvanın harcını atan karan bu devlet 650 bin konutu da bitirip milletine sunacak azmede kudrete de güce de lidere de sahiptir.”

Milletimizle, 85 milyonluk büyük Türkiye ailesi ile hep birlikte acılarımızı gidermenin gayreti içinde olduk

Ardından vatandaşlarla birlikte düzenlenen iftar programına katılan Bakan Kurum, burada kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Depremin, tarihe “asrın afeti” olarak geçtiğini ifade eden Bakan Murat Kurum, “Deprem, doğrudan 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı etkiledi. Deprem, afetten etkilenen pek çok ilimizde can kaybına ve yıkıma sebep oldu. Biz de 50 günü aşkın süredir orada, birçok anlara şahit olduk. Milletimizle, 85 milyonluk büyük Türkiye ailesi ile hep birlikte acılarımızı gidermenin gayreti içinde olduk. Hamdolsun, necip bir milletimiz var. Büyük bir millete ve lidere sahibiz. Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda, afetin ilk anından itibaren tüm ekibimizle sahadaydık. Bir seferberlik anlayışıyla çalışmalarımızı yürüttük ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

İnşallah kadim şehirlerimizi tarihiyle, kültürüyle, demografisiyle, buradaki sanayisi ve ticaretiyle ayağa kaldıracağız

46’ncı günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 11 ilde eş zamanlı olarak temellerin atılmaya başlandığını dile getiren Bakan Kurum, “11 ilimizde artık hayatlar normale dönmeye başladı. İnşallah kadim şehirlerimizi de tarihiyle, kültürüyle, demografisiyle, buradaki sanayisi ve ticaretiyle ayağa kaldıracağız. Bu bizim boynumuzun borcu. Bu hedef doğrultusunda en doğru yerleşim yerlerine yeni alanlara şehirlerimizi kuruyoruz. Yeni konutların inşası için tam 15. günde sözleşmelerimizi imzaladık. 46.günde Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, Cumhur İttifakı’nın kıymetli genel başkanlarıyla birlikte temellerimizi attık.” bilgisini verdi.

Allah’ın izni ve milletimizin dualarıyla afet konutlarımızı 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millete verdiği sözü tutarak, 365 gün sonra konutları, yeni yaşam alanlarını inşa edip, vatandaşa teslim edeceğini ifade eden Bakan Kurum, sözlerini şöyle noktaladı: “Nasıl Elazığ, Malatya ve Giresun’da söz verdiğimiz gibi 1 yılda konutlarımızı teslim ettiysek, nasıl Antalya ve Muğla yangınından sonra yine konutlarımızı teslim ettiysek; Allah’ın izni ve milletimizin dualarıyla afet konutlarımızı 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Onların duasını alıp, mutluluklarına şahit olacağız. Bu bizim boynumuzun borcu. Biz 20 yıldır aziz milletimize ne söz verdiysek bu sözleri tutuyoruz. Hep söylüyoruz; aşk ile çalışan yorulmaz. Aşk ile şevk ile çalışıyoruz. Rabbim bizi Ramazan’a ulaştırdığı gibi, inşallah bayrama da ulaştırsın. Yolumuzu, bahtımızı açık eylesin diyorum. Burada bugün büyük bir coşkuyla ve heyecanla burada olan tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Allah’a emanet olun, sağ olun, var olun.
 

Bakmadan Geçme