35'inci Ahilik Haftası Kahramanmaraş'ta da kutlandı

Kahramanmaraş'ta Ahilik Haftası münasebetiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KAMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ahilik kültürünün önemine ve günümüzde de bu kültürün yaşatılması gerektiğine değinerek, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutladı.
 
Programda konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise: “Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üreten ve tüketen ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.
 
Ticaret ahlakının en temel ilkeleri olan Ahilik ilkelerinin, yeni nesillere aktarılması açısından Ahilik Haftası boyunca düzenlenen etkinliklerin, oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle, başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, birlik, beraberlik ve dayanışmamızın her daim devam etmesini temenni ediyor, işlerinizde hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.
 
Vali Coşkun, Yılın Ustası Abdulkadir Yardımcıoğlu’na kaftan giydirerek plaket takdiminde bulundu.
 
Program, Yılın Kalfası Emre Gerikalan ve Yılın Çırağı Semih Balta ile Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencilerine kaftan giydirilmesi ve plaket takdimi ile sona erdi. 
 

Bakmadan Geçme