3 Terörist daha sarı torbaya konuldu

Eren Abluka Sonbahar-Kış-22 Şehit GK Abdullatif Emen operasyonunda teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren 3 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, 11 Mart 2023 tarihinde başlatılan Eren Abluka Sonbahar-Kış-22 Şehit GK Abdullatif EMEN operasyon düzenlendi.

Mardin ili Nusaybin ilçesi Ömeryan- Bagok bölgesinde, JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda, arazi arama taraması esnasında, PKK/KCK terör örgütü mensupları ile 12 Mart 2023 tarihinde yaşanan silahlı çatışmada, 3 terörist silahlarıyla ((3) M-16 Piyade Tüfeği,) birlikte etkisiz hale getirildi.

Bölgede, Jandarma Komandolar tarafından arazi arama tarama faaliyetleri sürdürülüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada: “Terörle Mücadele Operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir.” Denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Teslim olmadılar, şimdi sarı torbadalar!

Eren Abluka Sonbahar-Kış-22 Şehit Güvenlik Korucusu Abdullatif Emen Operasyonunda, Mardin Nusaybin Ömeryan Bagok Bölgesinde 3 terörist etkisiz. Kahraman @Jandarma'mıza tebrikler.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme