22 Aralık Paramedikler Günü coşkuyla kutlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı ile KSÜ Sağlıklı Yaşam ve İlk Yardım Öğrenci Topluluğu tarafından '22 Aralık Paramedikler Günü' kapsamında etkinlik düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Tuncel, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüsnü Aksakal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci yaptı. Paramediklerin sağlık alanında çok önemli görevler ifa ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Kahveci “Sağlık sektöründe önemli iş kolları arasında bulunan paramedik stresli bir iş olmakla birlikte, sorumluluğun oldukça fazla olduğu bir alandır. Sabırla ve hoşgörüyle zorluklara göğüs geren, dünyanın en zorlu işini yaparak insanlığa hizmet eden ve insan hayatına dokunabilme azmi ile hareket eden siz değerli sağlık çalışanlarının 22 Aralık Paramedikler Günü’nü kutlar, meslek yaşamınızda başarılar dilerim.” dedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüsnü Aksakal ise konuşmasında paramediklerin sağlık sistemindeki önemine vurgu yaptı. Aksakal işini sorumluluk bilinciyle severek yapmanın öneminden ve zamana ayak uydurmak için azimle çok çalışmak gerektiğinden bahsetti. Aksakal programda emeği geçenlere teşekkür ederek 22 Aralık Paramedikler Günü’nü kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından vaka canlandırılması ve Öğretim Görevlisi Vedat Argın danışmanlığında hazırlanan tiyatro gösterisi sunuldu.

Ayrıca etkinlik kapsamında Kahoot uygulaması üzerinden bilgi yarışması düzenlenerek kazanan yarışmacılara ödül verildi.

‘22 Aralık Paramedikler Günü’ için hazırlanan paramedik pastasının kesilmesiyle devam eden etkinlikte bu yıl 2. kez düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren takımlara kupaları takdim edildi.

Etkinlik İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisinin ardından, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 

Bakmadan Geçme