2023 Yılı makine ekipman hibe desteği başvuruları başlıyor

2023 Yılı Makine Ekipman Hibe Desteği başvuruları 9 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 20 Ocak 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Tarım ve Orman Bakanlığınca tarımsal makine ekipmanlara, Bakanlıkça belirlenen referans fiyatlar üzerinden yüzde 50 hibe desteği verilecektir. Destek verilecek makine listesi www.tarimorman.gov.tr sayfasında ilan edilecektir.

Başvuru Sahiplerinde Aranacak Özellikler: Başvuruları çiftçiler, gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Bir kişi sadece bir makineye başvuru yapabilir. Makine Ekipman başvurusunda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin son başvuru tarihinden önce en az bir yıldır Bakanlık kayıt sistemlerinden birisine kayıtlı olması gerekmektedir. Çiftçi, gerçek ve tüzel kişi haricindekiler ve kamu görevlileri hibe başvurusunda bulunamazlar. 

Makine Ekipman başvurularında hibeye esas proje tutarı üst sınırı 500 bin TL’dir. Alt sınır 5 Bin TL’dir. Başvuruların kabul edilmesi halinde; hibeye esas proje tutarı üst limitinin yüzde 50’sine hibe verilir.  Başvuru sahipleri hibeye esas makine-ekipman alım tutarının %50’si oranındaki katkı payını ve toplam makine-ekipman alım tutarına ait Katma Değer Vergisi (KDV)’nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.

Başvurulacak adres; Başvuru yapacak gerçek ve tüzel kişiler, başvurularını www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yaparlar.  Bakanlığımız tarım Reformu Genel Müdürlüğünün Web adresinde yayımlanan uygulama rehberinde yer alan başvuru formu ve ekleri ile satın alma rehberine uygun olarak hazırlanır, başvuru dosyasının girişi veri giriş sistemi üzerinden yapılır.  Alımların hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra 60 gün içerisinde tamamlanması gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.
 

Bakmadan Geçme