17 bin 500 seyirci kapasiteli modern spor kompleksinin ihale tarihi açıklandı

Azerbaycan Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in teşrifleriyle Kahramanmaraş'ta yarın deprem bölgesindeki 250 bininci konutun teslimini gerçekleştireceğiz. 2025 yılı sonuna kadar Kahramanmaraş'ta 75 bin konut ve iş yerini teslim edeceğiz. Şehre kazandıracağımız 17 bin 500 seyirci kapasiteli modern spor kompleksinin ihalesini 30 Haziran'da gerçekleştireceğiz' dedi.

Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yeniden imar ve ihya çalışmaları aralıksız sürerken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Azerbaycan Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere şehre geldi. Bakan Kurum’a ziyaretinde; 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci,  Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve Mehmet Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Hüseyin Vahit Demiröz ile ilçe belediye başkanları da eşlik etti. Bakan Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Mahallesi’nde gerçekleştirilen saha ziyaretinde, bölgede yürütülen konut inşaatları hakkında son duruma ilişkin bilgi aldı.

19 Haziran’da dev tören

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 19 Haziran Perşembe günü Kahramanmaraş’ta tarihi bir gün yaşanacağını ifade etti. Kurum, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in teşrifleriyle, Azerbaycan Mahallesi’nde ‘Deprem Bölgesinde 250 Bininci Konutun Anahtar Teslim ve Kura Çekim Töreni’ni gerçekleştireceğiz. Yeni yuvalarımızın ve iş yerlerimizin afetzede kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Birlikte güçlü yarınlara

Bakan Kurum, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olduğunu belirterek, “Şehirlerimiz yerle bir oldu, ocaklarımız yıkıldı. Ama biz umutsuzluğa kapılmadık. Asrın inşa seferberliğini ve bir milletin yeniden diriliş hareketini başlattık. Vatandaşımıza verdiğimiz sözü tutmak için gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’a 75 bin konut ve yeni stadyum

Kahramanmaraş’a özel projeler hakkında da bilgi veren Bakan Kurum, şu ana kadar şehirde 39 bin yeni konut ve iş yerinin tamamlandığını belirtti. “2025 yılı sonuna kadar Kahramanmaraş’ta 75 bin konut ve iş yerini teslim edeceğiz” diyen Kurum, şehrin tarihi çarşılarında yürütülen restorasyon çalışmalarına da değindi. Ayrıca Kahramanmaraş’a kazandırılacak yeni stadyumun ihalesinin 30 Haziran’da yapılacağını belirterek, “17 bin 500 seyirci kapasiteli modern bir spor kompleksi inşa ederek şehre armağan edeceğiz” dedi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!