13. Büyükelçiler konferansı

13. Büyükelçiler Konferansı Ankara'da düzenleniyor. Konferansta, Türk dış politikasındaki son gelişmeleri ele alınacak.

XIII. Büyükelçiler Konferansı “2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi” temasıyla 6-12 Ağustos 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştiriliyor.

XIII. Büyükelçiler Konferansı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükelçilerin Dışişleri Şehitliği’ni ziyaretiyle başladı. Şehitlikte yapılan anma töreni sonrasında Bakan Çavuşoğlu ve Büyükelçiler Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, XIII. Büyükelçiler Konferansı’na hitapta bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid ile görüştü ve Konferansa katılımı için teşekkür etti. Görüşmede, başta Ukrayna olmak üzere AGİT coğrafyasında yer alan krizlerin çözülebilmesi için atılabilecek ilave adımlar ele alındı.

13. Büyükelçiler Konferansı’nın ilk gününü Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile görüşerek tamamladı. Çavuşoğlu, Müttefikliğimizin Şuşa Beyannamesi'yle daha da perçinlendiğini ve Azerbaycan'ın asla yalnız olmadığını vurguladı.

Ardından, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu XIII. Büyükelçiler Konferansı’na hitapta bulundu. Bakan Soylu, İçişleri Bakanlığı ile ulusal güvenlik için birlikte her alanda yoğun işbirliği yapıldığını ve küresel tehditlerle birlikte mücadele edildiğini belirtti.

Bakmadan Geçme